lõuna surfarid
avaleht varustus opetused lohesurf jääsurf

esileht  »  õpetused  »  vabastiil  »  CHOP HOP

Chop Hopi all mõeldakse hüpet väikeselt lainelt. Chop Hopi valdamine on eelduseks mastikõrgustele õhulendudele ja sellistele trikkidele nagu Aerial Jibe (Volcan), Willy Skipper, Spock, Speed Loop jne.

Hüpata on lihtsam täiskiirusel. Oluline on jalad kindlalt aasades hoida. Algul soovitatakse end enne hüpet trapetsist lahti haakida. Kui laud jõuab laineni tuleb põlved kõverdada ja raskus tagumisele jalale viia. Käed kõverdatakse ja keha tõmmatakse poomile lähemale nii, et see on peaaegu vertikaalne.

Nn. "äratõukemomendil" tuleb tagumise jalaga tõugata ja esimesega pisut lauda ülespoole tõmmata. Kui laud veest välja saab, tuleb laua tagumine ots tõmmata võimalikult tagumiku lähedale. Lennufaasi esimeses osas on tagumik lauaga samal kõrgusel. Puri on kogu aeg peale tõmmatud!

Maanduda võib kas nina või ahter ees. Ahter ees maandumisel ähvardab spin out. Nina ees maandumisel on oht laua paralleelseks sättimisega eksida ja vastavalt siis nina ees sukelduda või maanduda täie põhja peale. Viimasel juhul võib põlved ära põrutada või siis laua katki hüpata. Kõrgematest hüpetest nina ees sukeldumine on täiesti omaette trikk, mis kannab nime duck dive. Ärge seda proovige! Maandumisel on kasulik pisut allatuult pöörata ja oma raskus rohkem purjele riputada. Spin outi põhjustab just liiga suur surve laua servale.