lõuna surfarid
avaleht varustus opetused lohesurf jääsurf

esileht  »  Lais  »  SURFIYTLUSED


Üks väga vahva tsitaat meditsiiniajakirjast:

KROONIKA

Kevadel ühel depressioonihetkel ostsin endale uue surfivarustuse. Tuju läks küll hetkeks paremaks, kuid merele pole eriti jõudnud.

Helja Aas
Kroonika 27.07.2005


 

Tsitaadid raamatust:

MERI, MEHED JA JUMALAD


*Väimehe kohta:
Madis ei suutnud kuidagi leppida, et nende perre tuleb mees, kelle jaoks meri on vesi ja laevad ning paadid niisama hingetud nagu lauad või toolid. Vähemalt rannamees oleks pidanud ta olema.


*Sisemaa tüdruk oma rannaküla poisist ja sõpradest:
Neil siin pole muud meeles, kui meri, otsekui oleksid nad juba sündides merega paari pandud. Merega ei saa, merega ei tohi, merega peab... Meri on neil nagu mõni kallim, veel enam, nagu vali perekonnapea, keda peab austama, aga armastada võib. Meri ise aga võib teha kuidas tahab. Imelikud inimesed.


*Elufilosoofia I:
Alles nüüd taipas Madis täie selgusega, mida ta oli mõtelnud, kinnitades Jürile, et igamehel peab midagi olema, mille nimel ta edasi rühib. Ristigu nad selle siis jumalaks, kui tahavad. Omast arust polnud Madisel kunagi midagi seesugust vaja läinud, olgugi, et teda Prohvetiks kutsuti.
Aga meri? Kas meri ei ole talle juba lapsest peale pisut jumalaks olnud? Pisut küll, aga siiski. Merega on nad maadelnud, kuid alati on tema võim merest üle käinud. Ja kui meri on kellessegi puutunud, siis on kannatanu olnud ise arg ja väeti. Ta on endale vale jumala valinud, sest mees ees ja jumal järel - nõnda peab käima elu rannas.


*Tuule prognoosidest:
Õige! Novembris lubati nii kõva tormi, et pidi sead küla vahele püsti ajama, tuli aga hoopis tuulevaikus: käisime meestega kordamööda korstna otsast suitsu laiali puhumas.


*Elufilosoofia II:
Aga merd on ta alati kõige vägevamaks ja õiglasmaks pidanud. Mis on surm, elu või armastus? Kõik see tuleb ja läheb, aga meri oli, on ja jääb. Ja merel on võim kõigi nende üle.

 

Albert Uustulndi raamatust,
leidis ja valis Lais

 


 

SURFI MURPHY:

1) Ülestõmbamise nöör läheb sul katki kindlasti aasta parimate sõidutingimuste eel.

2) Kui su lauas on eelmisest sõidukorrast tekkinud pisike mõra, siis järgmine kord paned raudselt vinge krässi ja tekitad pisikesest mõrast korraliku laua hävingu.

3) Kui sulle läheneb päeva parim laine, oled kindlasti tuuleaugus ja ei glissa.

4) Kui kuskil sõidukohas on üks kivi, siis on kindel, et sa sellele otsa sõidad.

5) Kui otsustad koju jätta mõne purje suuruse, siis on see päev tuult täpselt sellele purjele mis koju jäi. Sama kehtib ka laudade kohta – kõige kindlam viis näiteks Hiiumaale sõites tuult saada on maha jätta väike veivikas.

7) Kui otsid autost teipi, kruvikeerajat uime kinnitamiseks või välgumihklit nööri põletamiseks, siis leiad selle alati viimasest kohast, kuhu vaatad.

Kummutus sellele seadusele: alati leiad sa selle neetud kruvikeeraja või teibi esimesest kohast, kuhu sa vaatasid, aga kunagi ei leia sa seda esimesel korral kui sa sinna vaatad.

8) Telefonikõne, mida ootasid, tuleb just siis, kui oled kalipso selga pannud, purje üles riganud ja hakkad auto ust kinni panema.

Täiendus sellele seadusele: telefonihelinaga koos tuleb ka kohutav kusehäda

9) Kui sul midagi merel puruneb (poom, kardaan jne.), siis kindlasti kõige kaugemas punktis, kuhu sa sellel päeval oled sõitnud.

 

(väljamõelnud/kirja pannud Virx 747)


Üks surf.ee jutuka arutelu teemal:

KES ON SURFAR?

Millal võib ütelda, et inimene on surfar, mitte tühikargaja? Siis kui ta on esimest korda laua liikuma saanud? Kui ta on mõne triki ära teinud? Tsaibi? 360'ne? Luubi? Või kui ta on ostnud esimese laua ja veab seda oma uhke auto katusel? Või kui ta on jätnud oma pere ja kodu maha ja kolinud ära ookeani äärde? Või äkki hoopis siis, kui ta esimest korda surf.ee jutukas sõna võtab? :)
(lais)

Mina pakun välja, et see on juba natuke surfar, kes glissis oskab sõita ja kes juba tsaibi tegemist hakkab proovima.
(Martin bee104)

Siis kui esimest korda jutukasse astud.
(penny)

Kui sul on laud katusel, aga teistel ei ole, siis oled surfar. Kui sa paned alles jalgu aasa aga teised hüppavad loope, siis oled tühikargaja, no matter - mis laud sul katusel on.
(see on ju elementaarne)

Kõik oleneb..
(kuku)

..surfari kaalust või kamabrändist?
(martti)

Võibolla hoopis siis oled surfar kui ilmateatest jäävad sulle meelde tuule tugevus ja suund, mitte temperatuur
(tõnu)

Mujal ilmas on igasugu levelid olemas. Meil vist Paap jagas ka kunagi. Aga tagasi vaadates on olulisemateks taseme näitajateks gliss ja siis tükk tühja maad tsaibini. Tänapäeva varustus ja eeskujude olemasolu keerab paljud asjad muidugi teiseks, aga põhimõtteliselt ikkagi sama? Peale tsaibi on ehk näitaja ka alla 100l lauaga sõitmine. Ja muidugi Vääna!!!:) Siit siis teine asjakohane määratlus: Õige surfar on see, kes Vääna pesumasinaga pestud.
(martti)

Surfar on see, kes teeb surfivarustusega vees asju sellepärast, et ta kavatses nii, mitte sellepärast, et juhtus nii. Algaja surfari pagasis on neid asju vähe, heal surfaril rohkem. See, kes rajuma ilmaga Väänas säilitab võime midagigi vastavalt oma tahtele teha, on surfar juba küll. See "midagi" ei pea tingimata backloop olema. Ja oluline tõsiasi on ka see, et surfar peab tahte edukast rakendamisest rõõmu kah tundma ja soovitavalt seda ka teistega jagama.
(martini)


Üsnagi filosoofiline küsimus. Ilmselt ei või korvpalluriks nimetada seda, kes on korra elus visanud palli korvi poole, samuti ei saa surfariks nimetada seda, kes mõned korrad laua peal käinud. Teine küsimus on, milleks ja kus sellist tituleerimist vaja on? Samas kui keegi tahab ennast esitleda surfarina, siis võib ta seda vastavalt enesetundele vabalt iga kell teha. Selleks ei pea ilmtingimata 100 päeva aastas sõitmas käima. Vääna kriteeriumi järgi ei saa kõik maailma parimad surfarid ennast surfariks nimetada ;-)
(virx747)

Arendades korvpalluri teemat võib vist öelda nii: Surfar on see, kellel "surfipisik" on kujunenud krooniliseks haiguseks. Nagu näib, ei ole oskused surfajaks olemise kriteerium. Pigem vee peal oldud aeg, mis on kõige otsesem fanatismi mõõt.
(martti)

Tegelikult ei ole kriteeriumiks mitte see, mida sa teha oskad, vaid hoopis ellusuhtumine. Surfar on see, kes ei kujuta oma elu ilma surfita ette..
(anonüümne)

Aga äkki on surfar selline lahe mees, kes ka teistele tavakodanikele niipalju eeskujuks on, et suudab vähemalt ühestki inimloomast surfari teha. ehk siis teisisõnu levitab surfipisikut edasi. Umbes nagu HIV+ :))
(vm)

 


 

(P.S. kõik autorid on märgitud. Kui keegi leiab, et tema õigusi seoses autorikaitsega on rikutud, siis e-mail siit)