lõuna surfarid
avaleht varustus opetused lohesurf jääsurf

esileht  »  Lais  »  LAIS PAEVIK 2006

    

01.06.06 Trepp. Skate+Expression. 1

06.06.06 Räpina, AHD 60 l + Core 4,4. 1

28.06-30. 06. Rohuküla võistlused (2) Maui Project + Expression 6,2. 1

09.07.06 Räpina, AHD+Instinct 2

27.07.06 Räpina, AHD+Core 2

 

 

01.06.06 Trepp. Skate+Expression

Seitse kuud kestnud vegeteerimine sai läbi ja maailm muutus ühtäkki jälle värviliseks.    

06.06.06 Räpina, AHD 60 l + Core 4,4

Toru töötas. Jätkame sealt, kus eelmine aasta pooleli jäi. Vaat sellega on nii, et Ristnas luupi teha on naistekas. Seal ei peagi ju ise midagi tegema. Kõik tehakse sinu eest ära. Aga Räpina luup on kõvade meeste teema.  Jaa.. kobad sellega hakkama ei saa.
Esimese korraga ei saanud üldse aru, mis toimub. Alguses tundus, et kõik on nagu tavaliselt. Vaatasin laine eemalt välja, läksin hooga peale, tõmbasin.. ja siis lendasin kontrollimatult ühele poole, kama teisele poole, trapets tõmbas kõhu paigast ära, varbal tuli küüs pealt ära jms.. Tükk aega läks aega enne kui taipasin, kes ma olen ja kus ma olen.
Edaspidi ei läinud üldsegi mitte paremini. Ma võin teha tsopp hoppi, või tõmmata peale, aga teha neid kahte korraga.. Müstika! Laine oli eriti väike ka ja kuidagi selja tagant. Martti keerles küll. Ma nägin tal kahte väga ilusat kukerpalli. Aga temagi ütles, et rasked tingimused luubi tegemiseks.
Mina igatahes üritasin päris mitu korda ja katapulteerusin mõnuga. Ühtegi korralikku tiirlemist ei tulnud.
Pärastpoole triibutasin niisama. Varvas valutas jube kõvasti, aga ei raatsinud ära ka tulla. Täispauk ja mul pole pool aastat kordagi nii hea olla olnud.             

28.06-30. 06. Rohuküla võistlused (2) Maui Project + Expression 6,2

Rohukülas olid võistlused ja putkasime kah oma ehitamise ja luuserdamise juurest sinna.

Väga vahva oli! Lahe ja tore üritus. Lux! Iga kell läheks uuesti, kui saaks. Hinnata oli jälle vahest kerge ja vahest päris raske. Lõpupoole vast isegi lihtsam kui sõitjad juba hästi sõitma hakkasid. Algul pusserdasid kõik niisama. Aga seltskond ruulis ja ilm ruulis ja üldse kogu võistlus ruulis täiega!!!

Õnneks ei tehtud teist ringi ja sain ise ka sõitma minna. Sõitsin Martti Maui Projectiga. Väga hea oli ja enam ei taha üldse oma vana Skeiti. Projectiga ikka tunneb ka midagi. Kui astud serva peale, siis ta keerab (või läheb ümber). Kui tagant surud, siis ta tuleb veest välja jms. Jube mõnus. Harjutasin 360't. Ma ei ole seda ikka veel ära teinud, kuigi väga väga napikaid katseid oli jälle mitu tükki. Parditsaibi proovisin ka. 6,2 puri on veids suur selle õppimiseks. Üldse on varustus vilets. Mina ise olen loomulikult endiselt Liivimaa Parim Surfar. (Ma mainin ikka seda ka, et Projectiga ja mere peal ei ole tavaliste tsaibidega probleeme.)

Sõitsin niikaua kuni jalad krampi läksid ja põlved valutama hakkasid. Kui veest välja tulin, olin nagu uus. Väsinud ja õnnelik. Siiamaani on hea tunne sees.

Õhtul käisin veel Jussi autoga Haapsalus süüa ja juua toomas. Mina olin kaine autojuht ja Kris mitte nii kaine teejuht. Krissiga oli sellepärast hea koos sõita, et kui ma taganttulevale autole julmalt ette keerasin, ei läinud ta üldse närvi vaid tegi rahuliku märkuse, et ega midagi hullu pole kui Jussi auto puruks läheb. Lihtsalt lähme ise ruttu minema ja helistame Jussile, et ta auto on Haapsalus.

Õhtul tsill-grill ja vihm. Aga meil oli suur telk.

Järgmisel päeval tegin ma silmad lahti ja tuju oli kohe nii hea, et ammu pole nii hea olnud. Läksin ruttu peale. Oli päris kõva ja ülepurjestus. Aga ma ei tahtnud purje ka vahetama hakata, sest mõtlesin, et ehk kukub vahepeal ära. Kui nägin, et Martti on ka üles tõusnud ja kõnnib kaldal ringi, tulin maale. Ta lõhkus eelmisel päeval oma purje ära ja oleks nüüd saanud vabalt 6,2'ga sõita. Arvamusliidrid otsustasid aga, et lähme hoopis Toppu. Rohukülas oli suund tõesti vilets ja otse sisse. Selleks ajaks kui me Toppu jõudsime oli veids vaibunud, aga sõita siiski sai. Eriti midagi välja ei tulnud. Keskpäeval hakkasime kodu poole sõitma. Tee peal kukkus Jussi autol tagumine klaas küljest ära. Teipisime selle kuidagi kilega kinni. Sai veel uhkem kui enne mu meelest.

 

Kokkuvõttes: oli tõesti väga väga mõnus. Aitähh korraldajatele! Aitähh kogu seltskonnale! Ja eritänud veel Alarile ja Jussile selle eest, et nendega ikka vahel surfireisil käia saab ja saab seda erierilist tunnet, mis kõik nii heaks teeb.

 

09.07.06 Räpina, AHD+Instinct

Speed loop on hull asi. Nõuab ikka palju tahtmist ja väga palju julgust. Paar korda üritasin, a eks katsu täie tinna pealt lihtsalt niisama lambist peale tõmmata.. Martti tegi küll ilusaid kukerpalle. Ise nägin. A niisama kihutada on ka vahva. Eriti kui nii harva vee peale saab.
Järelsurf oli vastik. Loodan, et sellist ei tule enam MITTE KUNAGI.

27.07.06 Räpina, AHD+Core

Nii hea ei olnud kui eelmine kord. Tuul veids puhanguline. Aga hea oli ikka ja tegelikult minu jaoks luubi tingimused paremad kui siis. Tegin jälle tiiru ära. Lõpuks ometi. Aga ikkagi pole see sama, mis Ristnas. A noh, vähemalt tundub võimalik. Martti ja Taavi tiirlesid mõlemad ja tõmbasid kogu aeg mul otse nina ees peale.
Umbes poole ajast tiksusin..